Sen ägglossning när testa

Roliga aktiviteter på 40 års fest: Bastu i göteborg

Posted on Aug 03, 2018 by in göteborg, bastu

Älvstranden Utveckling. Det blir spännande att se hur stort intresset. Premiären på onsdag är fullbokad. Nu öppnar bastun och längre fram i år kommer göteborgarna också att - nästan

- kunna bada i älven när Jubileumsparken får ett utomhusbad i form av en nedsänkt balja. Tanken är att skapa en bastu som är öppen för alla, inte ett spa bara för de som har råd, säger Jessica Segerlund. Gamla fönster har snickrats ihop till ett glasrum, där det så småningom kan bli servering av kaffe och. Bastun är byggd ute i älven på en gammal betonganordning som tidigare använts för att förtöja fartyg och förutom själva bastun rymmer byggnaden också två omklädningsrum och en terrass. Inne i bastun, dit man kommer antingen via en trappa eller med hiss, finns plats för 30 personer. På sikt kan det bli längre öppettider och det är även tänkbart med drop-in. Nu med en bastu och ett utomhusbad. Vilket förslag tycker du är bäst? Till en början är bastun öppen och bemannad på helgerna samt ett par dagar i veckan. I somras invigdes en playa med sand och trädäck och inför årets sommarsäsong ska förhoppningsvis ett tillfälligt utomhusbad vara klart. Burning Torso, det är precis det man gör. De ska också få göteborgarna närmare Frihamnen som på sikt kommer förvandlas kryssning karibien miami till en levande blandstad. Boka Den Allmänna Bastun. Svettekörka, ett förslag som jag tror riktigt, riktigt mycket. Linn Ohlsson: Steam Dream, det visar att vi är en modern storstad som flörtar med det internationella. Det blir ett slags stor balja, säger Jessica Segerlund. I samband med det utlyste Västnytt tillsammans med Göteborgs stadsarkitekt Björn Siesjö en tävling där våra tittare kunde skicka in namnförslag på den nya kommunala bastun.

Bastu i göteborg, Buddhismen högtider

För två veckor sedan invigdes Göteborgs kommunala bastu vid Jubileumsparken på Frihamnen. Då närmare 40 frivilliga deltog i en workshop som leddes av arkitekterna. För det har city historiken med Feskekörka och det har svett. Berättar Jessica Segerlund, jubileumsparken, det är både bokningsbarapass samt drop in pass. För tillfället finns inte heller någonstans att köpa mat eller dryck. Det är en böljande byggnad på den böljande Göta älv. Bygget startade i höstas, det är en flört med arkitekturen här. För mer info, men till sommaren räknar kalorier vi med att det kommer att stå foodtrucks och kaffevagnar vid badplatsen. Medan bastubyggnaden är klädd med begagnade plåtar som hämtats från olika lager.

Här ska också ordnas simskola för alla som inte kan simma. Hon är projektledare vid Älvstranden utveckling bastu och visar runt i bastuområdet. Bastun är byggd ute i älven på en förankringsanordning. Jessica Segerlund beskriver det som händer i Frihamnen just nu som ett embryo. Här hittar du de bastupass som finns för bastun i Jubileumsparken under vår och höst. Vi planerar för en flytande bassäng eftersom vattnet i älven inte är rent nog att bada. Något som vi tror kommer gynna utvecklingen av området. Oavsett ålder, sandstranden Playan öppnade i somras och var först ut i satsningen Badkultur i Jubileumsparken. De sex förslagen som juryn har valt ut och deras motiveringar är följande. Skålle Bada, klicka på webbfrågan här på sidan.


0 Comments

Leave your comment

Leave your comment